Gündem maddeleri okunmadan oy atan meclis üyeleri!

TAKİP ET

Sayın Meclis Üyeleri! Arkanızdan atlı mı koşturuyor? Bu aceleniz neden?

ARKANIZDAN ATLI MI KOŞTURUYOR?

Şubat Ayı meclis Toplantsında 10 gündem maddesi görüşüldü. 10 gündem maddesi OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

Şubat Ayı meclis Toplantısında gündem maddeleri oylanırken, meclis üyelerinin oylama sırasındaki aceleci tavırları dikkat çekti. Bazı meclis üyeleri, gündem maddeleri okunmadan oy kullandılar.

Sayın Meclis Üyeleri! Arkanızdan atlı mı koşturuyor? Bu aceleniz neden?

Meclis üyelerinin bu görüntüsü, belediye meclisine yakışmadı. Hendek halkının oylarıyla seçilen meclis üyeleri, gündem maddeleri okunduktan sonra, madde ile ilgili düşüncelerin söylenmeli ve oylarınıda halkın menfaatlerine zarar vermeden kullanmalıdır.

Yasalar izin verse, bu aceleci meclis üyeleri meclise gelmeden oylarını, ev ve iş yerlerinden kullanır.

Meclis üyeliği büyük sorumluluk isteyen bir iştir. Siyasi partiler, listelerini oluştururken dikkatli olmalıdır. Bir meclis üyesinin yaptığı hata, partisine zarar verir.

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

GÜNDEM MADDELERİ

1- Gündemin 1. maddesi olan, Belediyemiz iştiraki Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ.’nin 16.500.000,00 TL tutarında sermaye artırım talebi OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

2- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Hendek Belediyesi’ne hibe edilen 54 AIB 108 plakalı çöp kamyonunun 5393 sayılı Belediye Kanunun 15. maddesi uyarınca Belediye Başkanlığımız adına kaydının yapılması ve hacz edilemez kararı alınması OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

3- Başpınar Mahallesi 169 ada 4 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi OY BİRLİĞİ İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

4- İstanbul D-100 Karayolu, TEM Otoyol Bağlantı bölümleri ve İlçemiz Büyükdere, Akova ve Yeni Mahalle’nin de bir kısmını kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi OY BİRLİĞİ ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

5- Başpınar Mahallesi 613 ada 7 numaralı parsele dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

6- İlçemiz Eskibıçkı Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/1 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi. OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

7- İlçemiz Yukarıçalıca Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/2 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi.OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

8- İlçemiz Göksu Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/3 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi. OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

9- İlçemiz Kırktepe Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/4 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi. OY Birliği ile kabul edildi.

10- Kadastro Müdürlüğünün talebi üzerine; kapanan Yeşilyurt Beldesinde yer alan Mahallelerin 22-a çalışmaları kapsamında sınırlarının belirlenmesi konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu. OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

Hendek belediye Hendek Belediyesi Şubat Meclis Şubat ayı meclis toplantısı meclis üyeleri oy birliği İstanbul tem otoyolu büyükdere Akova Yenimahalle kırktepe Başpınar Türkay