GAZETECİ YALNIZ İNSANDIR!

TAKİP ET

Siyasetçilerle ilgili iyi şeyler yazınca iyi gazeteci olursun. Siyasetçinin hoşuna gitmeyen gerçekleri yazdığında, yafta hazırdır, Bir anda yandaş, satılık kalem ya da bir takım GÜRUHLARIN adamı olursun!

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

10 OCAK BAYRAM MI?

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur. 

Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayınını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.

GAZETECİ YALNIZ İNSANDIR!

Gazeteci yalnız insandır!

Siyasetçilerle ilgili iyi şeyler yazınca iyi gazeteci olursun!

Siyasetçinin hoşuna gitmeyen gerçekleri yazdığında, yafta hazırdır!

Bir anda yandaş, satılık kalem ya da bir takım GÜRUHLARIN adamı olursun!

Yılın 362 günü gazetecileri hatırlamayanlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ve 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günün de hatırlar!

İşinizi doğru yapıyorsanız elbette düşmanınız da olacaktır. Hele ki siyasetçiler hakkında yazıyorsanız, düşmanınız çok olur!

Siyatçilere yağ çekmek adına bazı çıkar çeteler sizi, sosyal medyada linç etmeye çalışır!

Menfaat çeteleri İşi ileriye götürerek, tehdit ederler!

Mahkemeye verilirsiniz, halen devam eden mahkemelerim var!

Ne yaparsanız yapın, korkmadan gerçekleri yazmaya devam, sizden korkan sizin gibi olsun!

Tüm Basın Emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler Bayramı kutlu olsun!

 

.

10 ocak çalışan gazeteciler günü çalışan gazeteciler bayramı 10 ocak basın gazetesi resmi gazete 212 sayılı basın kanunu dokuz patron olayı 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı 21 ekim dünya gazeteciler günü çıkar çeteleri sosyal medya