Don, atlet asılan pazaryeri mi bu şehrin vizyonu olacak?

TAKİP ET

Başkan Demirel: Yenimahalle'de yapılan pazaryerinde, usulsüz bir şekilde para toplanıyor. Atlet don asılan pazaryeri mi bu şehrin vizyonu olacak? diye sordu.

BAŞKAN DEMİREL, BİR KONUŞTU, PİR KONUŞTU

Hendek Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünde Hendek Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel söz alarak, Yenimahalle'de açılan pazaryeri hakkında konuştu.

BAŞKAN DEMİREL: USULSÜZ PARA TOPLANIYOR

Ben sık sık meclis gündemini takip etmem, fakat günün gündem maddesi, Yenimahalle'de yapılan bir pazaryeri. Bunla ilgili, ilgisi olmayan, yetkisi olmayan birileri bir şeyler söylüyor ve oradan usulsüz bir şekilde para toplanıyor. Birileri pazaryerinin taksimatını yapıyor. Birileri de ben burada istediğimi yaparım, diyor. Biz bu konuyu başkanımızla görüştük, kendisine başkanım burada pazaryeri açılacaksa, köy ürünlerinin satıldığı, ayrıca evinde geçim kaynağı için el işi-örgü yapan kadınlarda yaptıklarını getirsin, ailelerine katkı sağlasın. İnsanların karda soğukta perişan olmamaları için mevcut pazaryerinde bir yer ayarlansın, diye başkanımıza fikrimizi sunduk, dedi.

BAŞKAN DEMİREL: DON ATLET ASILAN PAZARYERİ Mİ ŞEHRİN VİZYONU OLACAK?

Başkan Demirel, birileri buraya istanbul simsarlarını soktu ve pazaryeri her gün büyüyor. TC Devleti Ticaret Bakanlığının Yönetmeliği var. Bu yönetmelikte pazaryerinin nasıl kurulacağı ve aranan şartlar yazıyor. Yönetmeliğe rağmen birileri, ben yaparım, ben kurarım, diyor. Burada belediye başkanı var, meclis var. Buna rağmen ben bile esnaf odası başkanı olarak ben yaparım, diyemem. Bunun kararını bu meclis ve belediye başkanımız verecektir. Bu Hendek'te bir kangren olmuştur. Bazı basın mensupları, şehrin vizyonu diye yazıyor. Şehrin vizyonu, hanımlar için namahrem olan şeylerin asıldığı, pazaryeri mi olacak? Hendek'te esnaf yoksa, şehrin vizyonu olmaz. Bu şehri vizyon yapacak olan esnaftır. İlgili ve yetkisiz insanların bu pazaryeri ve belediye başkanıyla ilgili söylediği sözler beni rahatsız ediyor. Eğer ben söylersem çok acı şeyler söylerim, herkes haddini bilecek. Kimse belediye başkanı ve belediye meclisinin üzerinde olamaz, diye konuştu.

BAŞKAN DEMİREL: HENDEK'İ KÖY HALİNE GETİRMEYİN!

Başkan Demirel, esnaflar bana; sayın Demirel biz senin yapını biliyoruz, niye sessiz kalıyorsun? diye soruyor. Ben susuyorsam bir yere kadar susarım. esnaf odasının olmadığı bir yerde pazaryeri olamaz. Pazaryerleri için yönetmelik var. Zabıta müdürü bu yönetmeliği meclis üyelerimize dağıtsın, yapamıyorsanız ben hazırlattırıp, dağıtırım. Yapmayın etmeyin, Hendek'i köy haline getirmeyin, dedi.

BAŞKAN DEMİREL: BİZİ VİCDANSIZ YAPTILAR. FAKİR ÖPÜCÜKLE Mİ MAL ALACAK?

Bir gazeteci yazdığı haberde fakir fukaradan bahsedip, bizi yaptı vicdansız! Kızılay başkanı Sami Bağdatlı keşke burada olsaydı da, mehmet Demirel ve ekibinin Kızılay'a yaptığı yardımları anlatsaydı. Pazaryerinden fakir alacakmış, yahu pazaryerinde insanlar öpücükle mi mal alacaklar? Ücretsiz esnaf, mal verir mi? Bugün Kızılay, fakire ücretsiz aş ve üstüne giyim eşyası veriyor. Askıda ekmek için her ay para yardımı yaptığımız fırınlar var. Eğer bu pazaryeri fakiri doyuracaksa ve bu pazaryeri Hendek'in vizyonuysa biz yaşlandık, bırakalım bu işleri, diye konuştu.

BAŞKAN DEMİREL: CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE İLÇEYE 200 MİLYON TL SOKTUK...

Başkan Demirel, sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bu ilçede 200 milyon kredi dağıttık. 100 milyon TL kredi bekleyen esnaf var. Esnaf bu krediyi keyiften kullanmıyor, esnaf büyük sıkıntıda. Sıkıntıda olan bu esnafa kim sahip çıkacak? Burası ne belediye başkanının malı, ne de benim malım, ne de muhtar arkadaşların malı. Burası hendek halkının malı. Fikrimi sorarsanız, mevcut pazaryerini açın. Hatta pazarı Cumartesiye çevirin, köylü 2 sefer pazara gelsin, ticaret hareketlensin. Benim susmam, haksız olduğum anlama gelmez. Ben kavgadan yana değilim. 6. belediye başkanıyla çalışıyorum. Konuyada hakimim, diye konuşmasını bitirdi.

BAŞKAN BABAOĞLU: PAZARYERİNİN SINIRLARININ DIŞINA TAŞMASINA KARŞIYIZ

Başkan Babaoğlu, kıymetli esnaf odası başkanımıza bilgilendirme yaptığı için teşekkür ederim. Aslında biz bu konuları kendisi ve yönetimiyle konuştuk. Konuştuklarımızı mecliste dile getirmek istediğini söyledi ve ben kendisine hay hay, mecliste konuşabilirsin dedim. Pazaryerinin oluşturulmasına karşı değiliz, fakat sınırların dışına taşmasına karşıyız. İstediğimiz ölçülere getireceğimiz pazarda, Hendek esnafıyla konuşarak, tezgah açma konusunda öncülüğün onlarda olmasını istiyoruz, diye cevap verdi.

Sakarya Hendek hendek pazaryeri pazaryeri esnaf odası başkan Demirel belediye meclisi Hendek belediyesi Turgut babaoğlu yenimahalle vizyon şehir