DOĞAYLA YAPTIĞIMIZ SAVAŞI KAZANAMAYIZ: HENDEK SULAR ALTINDA!

TAKİP ET

Bizim gördüklerimizi yetkililer görmüyor mu? Görüyorlar görmesine, fakat siyasetçiler onların gözlerini 2 eliyle kapatarak, ben kimim? diye soru soruyor!

HENDEK SULAR ALTINDA KALDI!

Hendek'te dünden bu yana etkili olan sağanak yağışlar sonrası çok sayıda mahalle sular altında kaldı. Hendek’te aşırı yağışlar sonrası yollar, göle döndü. Bir çok bölgede yol kaymaları ve heyelan yaşandı.

Aşırı yağışlar, Hendek'in kuzeyinde, güneyinde, doğu ve batısında etkili oldu. Bazı mahallelerde yaşanan heyelan sebebiyle, yollar ulaşıma kapandı. Uludere Çayının bulunduğu Nuriye, Bayraktepe ve Köprübaşı mahallsinde su baskınları yaşandı. Uludere Çayı kenarında yaşayan mahalle sakinleri, sel korkusuyla sabaha kadar uyumadı.

Aşırı yağışlar sonrası Puna bölgeside sular altında kaldı. Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kaymakam Halil İbrahim Acır, Belediye Başkan Vekili Hüdaverdi Bahadır ve muhtarlar, bölgede incelemelerde bulundu. Belediye Ekipleri zarar gören mahallelerde, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DOĞAYLA YAPTIĞIMIZ SAVAŞI KAZANAMAYIZ!

İnsanoğlu, doğayı yakıp yıkarak, bitki örtüsünü yok ederek, suları ve havayı kirleterek kendi sonunu hazırlıyor. 

İnsanoğlunun doğaya verdiği zararlar, deprem, bulaşıcı hastalık, kasırga, fırtına, toprak kayması, heyelan, sel ve su baskınları olarak geriye dönüyor.

İnsanoğlu doğayla adeta bir savaş halinde!

Savaş açtığımız doğa, ilçemizde yaşanan sel ve su bakınlarıyla bize, ders verdi!

Sel tehlikesi yaşatan Uludere Çayı bize, bir taşarsam hepinizi mahvederim mesajını verdi!

Uludere Çayına ne kadar çöp varsa atarak, her gün kirletiyoruz!

Uludere Çayının akışını tepelerden izleyen yeşil bitki örtüsünü, beton evler yaparak, yok ediyoruz!

Yeşil tepelerde ağaç katliamı yapanlara müdahale etmiyoruz. Bunun neticesinde tepelerden büyük hızla akan suyun önünü kesecek ağaçlar az olunca, sağanak yağış sonrası su baskınları ve heyelan yaşıyoruz.

Uludere Çayının üzerinden yeşil tepelere doğru baktığımızda, fındıklıklara yapılan beton evleri rahatça görüyoruz!

Bizim gördüklerimizi yetkililer görmüyor mu?

Görüyorlar görmesine, fakat siyasetçiler onların gözlerini 2 eliyle kapatarak, ben kimim? diye soru soruyor!

İnsanoğlu, doğaya zarar verdikçe, aslında kendine, geleceğine ve çocuklarının geleceğine zarar verir, geleceğini yok eder!

 

hendek belediye hendek belediyesi sakarya valisi çetin oktay kaldırım hendek ilçe kaymakamı halil ibrahim acır belediye başkan vekili hüdaverdi bahadır hendek sular altında doğa doğayla savaş heyelan toprak kayması puna köprübaşı nuriye mahallesi