Dijimed Başkanı İbil, Gazeteciler Gününü Kutladı

TAKİP ET

Dijimed Başkanı İbil, Gazeteciler Gününü Kutladı

Dijital Medya ve Habercilik Derneği Başkanı Ersin İbil, 21 Ekim, “Dünya Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Demokratik olma yolunda en önemli yapı taşlarından birisi olan basının önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Dijital Medya ve Habercilik Derneği Başkanı Ersin İbil; “Gazeteciliğin ülkemizde pek çok anlam ve önemi olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’de gazeteci olmak gerçekten büyük bir emek ve çabanın meyvesidir. Gazeteci sadece haber aktaran değil, haberi en iyi şekilde sunabilen kişidir” dedi.

EKSENİ DEĞİŞEN GAZETECİLİK

Dijitalleşen dünyamızda artık gazetecilik mesleğinin daha fazla öneme sahip olduğunu ifade eden DİJİMED Başkanı Ersin İbil, “Gazetecilik mesleği evvelden bir kağıt parçası üzerine bilgilerin aktarımı ile vatandaşlara paylaşımı temelinde gidiyordu. Şu anda teknolojinin insan hayatını pek çok anlamda değiştirmesi ile birlikte artık gazetecilik mesleği de dijital dünyada daha muteber hale geldi. Bu anlamda şuna dikkat çekmek istiyorum; artık dijital medya denen gerçeği göz ardı etmeden bu eksene doğru evrilmek zorundayız” ifadelerinde bulundu.

GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Toplumsal bilinci uyandırmak ve kamu yararını gözeterek emek harcayan ve bu uğurda fedakarca çalışarak yaşanan gelişimleri vatandaşlarla paylaşan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.

sakarya büyükşehir belediyesi basın dijital medya dijimed gazete gazeteciler günü ersin ibil