Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu 

TAKİP ET

Başkan Ergül yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “Devir teknoloji devri”. İhracatımızın  böyle katma değerli sahalarda yapacağı yatırımlara ihtiyacımız olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak iktidar, değerli arazileri satarak ve oligark paralarını transfer ederek, “inşaat ve beton ile büyüme” gibi akıl almaz projeler peşinde. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyon korkusu sonucu verdiği talimatla Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatına geçen ay yaptığı toplantıda “zam yapmama kararı” almıştı. Demokrat Parti olarak bizler de bunun yanlışlığını ifade etmiştik. Aradan geçen zamana rağmen herhangi bir adım atılmadı ve üreticiler kaderine terk edildi. Yem sanayicisi, süt sanayicisi ve marketler artan maliyetlerini fiyatlarına yansıtırken üreticilerin yansıtmasına müsade edilmedi.

Çok açık görüyoruz ki; hem iç politikada hem dış politikada, AKP’nin bütün icraat ve açıklamaları sadece seçimlere yönelik. Her kabine toplantısı sonrası bir tuşa basılıyor. Şimdi de 72 maddelik Torba Yasa. İçinde ne ararsan var. Bu kadar problemin oluşmasına neden izin verdiniz dememek mümkün değil.

Petrol fiyatlarının yüzde 30 ucuz almalarına rağmen pompaya neden yansıtmıyorlar? Brent Petrol fiyatları her yerde düştü; hatta şavaş öncesi rakamlara geldi. Biz ise haftaya 4. zamla başladık. Madem amacımız vatandaşa destek olmak diyorlar, o zaman benzini savaş öncesi rakamlara indirsinler. AKP iktidarı bilmeli ki tüm vatandaşlarımız her şeyin farkında. Tüm bu yasalar ve hamleler sıkışan bir iktidarın sığındığı son kale. İktidar, çaresizlik içinde her tuşa basıyor; halbuki basması gereken tek tuş “istikrar tuşu” idi.” Dedi.