Demokrat Parti Kadın Kollarından Basın Açıklaması...

TAKİP ET

DP KADIN KOLLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI...
İlimiz tarım, Sanayi, Turizm açısından önemli bir il Ayrıca ilimizde 2 ayrı üniversite olması açısından Eğitim öğretim açısındanda  önemli bir il olma özelliğini taşımaktadır.  Bu yıl iki üniversitemizde yaklaşık olarak 130 bin üniversite öğrencimiz eğitim görmektedir. Öğrencilerin barınma konusunda ilimizde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 12 adet yurtta toplam 13.589 kişi kapasitesine sahip, Özel Yurtların kapasitesi ise 25 bin civarındadır. Geriye kalan misafir öğrencilerde apartlarda kalmak zorundadırlar.
      Ev kiralarının aşırı artması nedeni ile kiralık evlerin yanına bile yaklaşılamıyor. Bu nedenle bazı öğrencilerimizin öğretimlerini 1 yıl gibi dondurma kararı aldıklarını üzülerek görmekteyiz.
      Sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla geçici barınma ihtiyacı olan öğrencilerin MEB Uygulama Oteli, Öğretmen evleri ve kamu misafirhanelerinde ücretsiz olarak konaklaya bileceklerini duyurdu.  Örnek davranışından dolayı sayın valimize teşekkür ediyoruz.  Valimizin açıklamalarına rahmen kiralardaki aşırı yükselme devam etmektedir.
      Valimizin bu örnek davranışını Yerel yönetimlerden de beklemekteyiz.  Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce diğer ilçe belediye başkanlarımız ile bir araya gelerek, kalıcı modern ve kapasitesi yüksek olan yurt binaları yapıp cüzi rakamlarla öğrencilerimize hizmete sunulmalıdır.  Ayrıca öğrencilerimizin taşımaları indirimli olarak yapılmalıdır.
 
Nigar AKMAN
D.P. Kadın Kolları Bşk.

demokrat parti sakarya il başkanlığı kadın kolları siyaset ankara gültekin uysal cemalş enginyurt hendek gerçek haber