Çiğdem Yayla Şenliği, yağışa rağmen coşkulu geçti!

TAKİP ET

Plaket töreni öncesinde Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu adına başkan yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Soykan ve Bahadır konuşmalarında; yayla kültüründen ve yaylaların öneminden bahsetti.

YAĞIŞ UYARISINA RAĞMEN YOĞUN KATILIM!
Bayram tatilini fırsat bilen Karadenizliler, Meteorolojinin yağış uyarılarına aldırış etmeden Çiğdem Yayla Şenliğinde buluştu. Çiğdem Yayla Şenliğine katılım yoğun oldu.
Hendek Belediyesi ve Akyazı Belediyesi katkıları ile Hendek Genç Karadenizliler Derneği öncülüğünde Kurban Bayramının 2. 3. ve 4. gününde düzenlenen Çiğdem Yayla Şenliğine Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır ve Hızır Çağrı Güngör, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Av.Hasan Serdar Baykal, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Sıtkı Yaz, Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem, BBP Akyazı İlçe başkanı Naim Yolcu, Meclis Üyeleri; Mustafa Karagüzel, Ayhan Güreli, Hamit Canlı, MHP KAÇEP Komisyonu Başkanı Zübeyde Yılmaz Gürbüz, Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Ahmet Der, Ak Parti Eski İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Muhtarlar, Siyasi partilerin yöneticileri,  Dikmen, Aksu, Göksu, Yeni Yayla, Kurtuluş ve Dokurcun Madenler mahallesi  halkı ve Hendek ilçesi ve diğer İl ve İlçelerden gelen çok sayıda misafir katıldı.
PLAKET TÖRENİ...
Hendek Genç Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu, Çiğdem Yayla Şenliğine katkı sağlayanlara, plaket takdim etti. Dernek Başkanı Ahmet Der'in önderliğinde plaketler, yayla şenliğine katkı sağlayanlara verildi.
Hendek'teki yayla şenliklerine çektiği fotoğraf ve videolarla destek veren Gazeteci Kadir Kazın plaket töreninde unutulmadı. Kadir Kazın'ada plaket takdimi yapıldı.
BAŞKAN SOYKAN VE BAHADIR, YAYLA KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.
Plaket töreni öncesinde Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu adına başkan yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Soykan ve Bahadır konuşmalarında; yayla kültüründen ve yaylaların öneminden bahsetti.
Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır konuşmasında, ayrıca Kadırga Şenliklerininin tarihinden de bahsetti.
KARADENİZLİ SANATÇILAR...
Hendek Belediyesi ve Akyazı Belediyesi ve sponsorların katkıları ile sunuculuğunu Gönül Dostu Remzi Armağan’ın yaptığı Çiğdem Yayla Şenliği 3 gün 2 gece sürerken Şenlikte bir çok Yöresel Karadenizli sanatçılar sahne aldı. Çiğdem Yayla Şenliğinde sahne alan Sanatçılar Meryem Akyüz, Mustafa Bayraktar, Osman Bayraktar, İsmail Güler, Ramazan Kuzu, Onur Özkan, Piyanist Emre Alay, Emirhan Usta, Erdi Çetinkala Gökhan Kaya Nafi Öner, Rüştü Çavuş, Mert Der, İslam Ökten, Onur Der, Berat Civelek, Mert Mert, Ramazan Beşel, Salih Güney, Emre Güney, Davul Zurna Nuri Becit ve Ekibi aldı.
 



















































Sakarya Hendek Yayla şenlikleri dikmen yayla şenliği çigdem yayla şenliği açelle yayla şenliği dırım dırım yayla şenliği akyazı belediye başkanı bilal soykan turgut babaoğlu mhp ak parti chp iyi parti onay şahin