Ben izin verdim. Savcılığa gidebilirsiniz!

TAKİP ET

Ben Yenimahalle Pazaryeri konusu ile ilgili olarak Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Bunu da buradan söylemiş olayım...

BAŞKAN DEMİREL: SÖZLERİMİZ HAVADA KALDI. CUMHURİYET SAVCILARINA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIM...

Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Hendek Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısında konuştu. Demirel Yenimahalle'de bazı kesimler tarafından sorun haline gelen Yenimahalle Pazaryeri konusu ile alakalı olarak açtı ağzını yumdu gözünü.

Başkan Demirel, "Geçtiğimiz ay yine burada Yenimahalle’de kurulan Yenimahalle Pazarı ile ilgili söz alarak konuşmuştum. Maalesef biz bu Pazaryeri ile ilgili ne söylediysek ne anlattıysak her sözümüz havada kalıyor. Orada atıl bir durum var. Çok ucube bir görüntü var." dedi.

Demirel, "Yenimahalle'de kurulan pazar, semt pazarı değil, adeta İstanbul Pazarı gibi. Benim Hendekli vatandaşlarımızın orada ürünlerini satmasına asla hiçbir sözüm yok. Oradaki durum ticari ranta döndü. Birileri orada bir şekilde işini yürütüyor. Orada yapılan iş pazaryeri yönetmeliğine aykırı bir durum. Pazaryerinin oluşmasındaki şartname belli, orada bu şartnameye göre uygun hareket edilmiyor" dedi.

Konuşmasının devamında ise Başkan Demirel, şunları söyledi. Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, "Şunu söylemek istiyorum. Ben hiçbir zaman kimsenin arkasından konuşmam. Ama bugün bu sözü söylemek mecburiyetindeyim. Ben Yenimahalle Pazaryeri konusu ile ilgili olarak Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Bunu da buradan söylemiş olayım" dedi.

BAŞKAN BABAOĞLU, DEMİREL'E CEVAP VERDİ.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Demirel'e cevap niteliğinde bir konuşma yaptı. Başkan Babaoğlu pazarın açılmasına ben izin verdim, her Cumartesi pazar kurulacak dedi.

Başkan Babaoğlu; "Burada kurulan pazaryeri benim verdiğim izinle kuruldu. Bizim izin verdiğimiz alandan çok çok fazlası kullanılmaktadır, doğrudur. mahalle sakinlerini düşünerek daha büyük bir alan için çalışmalarımızı, arkadan gelecek sürece göre yapıyoruz. Mevcut mahallemizin sınırları içinde daha büyük yere, ya da mevcut kapalı pazar yerinde Cumartesi günleri açılabilecek şekilde çalışma yapıyoruz. Öyle ya da böyle bu pazar yeri Cumartesi günleri açılacaktır. Gönderilen mesaja gelince, ben gönderdim. İzin verdiğimiz alanın dışına taşmalar olunca, pazarın düzene girmesi için bu mesajı gönderdim. Pazarda 80 Hendekli esnaf var, 1 İstanbullu dışında diğer esnaflarımız da ilçelerimizden geliyor. esnaf arkadaşlarımız kızgın olabilir, fakat halkımız memnun. Halkımızın memnuniyeti üst seviyede. Esnaf arkadaşlarımız kızgın olabilir, fakat rekabete hazır olmalılar. Kanuni yükümlülüklerini yerine getiren pazarda tezgah açabilir. Mehmet abide esnafın hakkını arıyor, hukuki olarak da arayabilir ve hakkıdır." dedi.

NOT: Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel'in konuşmasının devamını ve kendisinin konuşmasına karşılık olarak cevap veren Hendek Belediye Başkanı Sayın Turgut Babaoğlu'nun konuşmasını aşağıda yer alan haberin videosundan izleyebilirsiniz.

 




















Hendek Sakarya İstanbul Yenimahalle semt pazarı Demirel Turgut Babaoğlu semt pazarı kavgası Hendek belediyesi zabıta Cumartesi pazarı