BELEDİYE MECLİSİNDE ÇİZMEDEN YUKARI ÇIKANLAR!

TAKİP ET

Sayın Babaoğlu! AK Parti grubu "Guernica" resmini müstehcen buldu diye resmi kaldırırsanız, siz de sanata saygısızlık yapmış olursunuz!!!

BELEDİYE MECLİSİNDE ÇİZMEDEN YUKARI ÇIKANLAR!

19.yüzyılda, Fransız ressamlarından Delacroix Paris’te bir resim sergisi açmıştı. Sergiyi gezenlerden bir kişi, büyükçe bir şövalye tablosunun önünde uzun süre durarak, yakından uzaktan ciddi ciddi seyreder, beğenmediğini belirten bir biçimde de başını sallarmış. Bu durum, ressamın ilgisini çekmiş ve ressam yanına giderek,  “Bu tablo ile çok ilgilendiğiniz belli oluyor” demiş.

Adam, Ressama cevap olarak; “Şövalyenin çizmesindeki körük kıvrımlarında hatalar var.” demiş.

Ressam adama bunu nasıl anladığını sormuş. Adam ise; “Ben kunduracıyım, çizme dikerim” demiş.

Bunun üzerine ressam hemen tuvalini ve boyalarını getirerek adamın söylediği biçimde çizmeyi düzeltmiş ve gerçekten daha iyi olduğunu görmekten memnun olarak adama teşekkür etmiş.

Fakat adam yine tablonun başından ayrılmadan, bu kez de şövalyenin pantolonunda ve kemerinde de hatalar olduğunu belirtince, bu çok bilmişliğe dayanamayan ressam, “Bak dostum demiş, sen kunduracısın, çizmeden yukarı çıkma” demiş. 

Bu hikayeyi neden anlattım?

Hendek Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında söz alıp konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı, Atatürk Parkının yanında bulunan trafonun üzerine çizilen resmi, müstehcen bulduklarını, hatta kadınlarında şikayet ettiklerini söyleyerek, resmin kaldırılmasını talep etti.

Ben de AK Parti meclis üyelerinin müstehcen bulduğu resmi görmeye gittim. Resme dakikalarca baktım, bir müstehcenlik görmedim. Resim hakkında bilgi almak için Google amcaya danıştım.

Google amca; Guernica, Pablo Picasso tarafından 1937'de yapılan, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937'de İspanya'daki Guernica şehrini bombalamasını anlatan, 7,76 m eninde ve 3,49 m yüksekliğinde anıtsal tablodur.

Sayın AK Parti Meclis Üyeleri!

Bilmediğiniz konular hakkında, konunun uzmanı gibi davranmak, size çizmeyi aştırır!

Sayın AK Parti Meclis Üyeleri!

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, atasözünü hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın!

Sayın Babaoğlu!

AK Parti grubu "Guernica" resmini müstehcen buldu diye resmi kaldırırsanız, siz de sanata saygısızlık yapmış olursunuz!!!

hendek belediye meclis olağan meclis toplantısı belediye meclis üyeleri picasso guarnica ispanya içsavaş nazi almanyası ak parti turgut babaoğlu müstehcen