BAŞKAN YARDIMCISINI ÜZEN EYT'YE İŞÇİLER SEVİNDİ!

TAKİP ET

Hendek Belediyesinde EYT fırtınası yaşanıyor. Bir işte hendek belediyesinde sıkıntısız geçsin...

HENDEK BELEDİYESİNDE EYT FIRTINASI!
Hükümetin EYT düzenlemesi sonrasında başvurular hızla devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile emeklilik için başvurular sürüyor. 
Müracaatlarını tamamlayanlar SGK sonuç ekranına odaklandı. Düzenleme ile 8 Eylül 1999 da dahil olmak üzere 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve prim gün sayısını tamamlayan çalışanlar emekliliğe hak kazandı.
EYT’lilerin dilekçe süreci devam ederken ilk kez 2018 yılında 1000 lira olarak verilmeye başlanan bayram ikramiyesi bu yıl zamlı ödenecek. AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifine göre, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilirken, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda yapılan ikramiye ödemeleri ise 2 bin liraya yükseltildi.
EYT yoğunluğunun yaşandığı yerlerden biride Hendek Belediyesi oldu. Hendek Belediyesinin Zabıta Müdürünün, bir Başkan Yardımcısının ve 30’a yakın işçinin EYT için gün saydığını öğrendik. 
EYT İŞÇİLERİ MUTLU EDERKEN, BAŞKAN YARDIMCISINI ÜZMÜŞ! 

EYT yasası çıkmadan önce emeklilik için gün sayan Başkan Yardımcısının, EYT çıkınca karar değiştirdiği iddiaları belediye içinde gündem konusu oldu. 
Aracılar ve gelen telefonlardan bunaldığı iddia edilen Başkan Babaoğlu’nun bu konuda  başkan yardımcısına tepkili olduğu konuşuluyor. 
İlk yıllarda emekli olmak için Başkan Yardımcılığı kadrosunu isteyen ve bunu alan başkan yardımcısı, EYT çıkınca karar değiştirmesi makamın cilvesi olarak tanımlanıyor.
Geçmişi şöyle bir hatırladığımızda bilen bilir. Daha önce birkaç kez sancılı şekilde görevden alınan başkan yardımcısının, bugünlerde kendisini görevden aldırtmaya çalışanların, görevde kal baskısıyla karşılaşması da şaşılacak bir durum! 
 

hendek belediye hendek belediyesi eyt yasası eyt işçi başkan yardımcısı hendek belediyesi başkan yardımcısı turgut babaoğlu