Başkan Mustafa Genç: Yaşanılan acılar unutulmadı

TAKİP ET

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 24. yılında yaşanılan acıların unutulmadığını söyledi.

Yaşanılan acılar unutulmadı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24. yılında yaşanılan acıların unutulmadığını söyledi.

Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Genç büyüklüğü ve etkilediği alan açısından yüzyılın en büyük depremlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 Depremi üzerinden 24 yıl geçtiğini belirterek “Yaşanan depremler ve en son zihinlerimize kazınan 6 Şubat deprem afeti, afetlerin etkilerini en aza indirecek koşulları oluşturmak ve bir an önce kalıcı tedbirleri almamız konusunda harekete geçmemiz gerektiğini göstermiştir”. dedi.

En çok hasar alüvyonlu taban arazilerinde oluşuyor.

Başkan Genç açıklamasının devamında “Deprem bir doğa olayıdır ve önlememiz mümkün değildir. Ancak, yaşanılan depremlerin birer afete dönüşmesini engellemek bizim elimizdedir. Artık deprem olursa ne yapalımdan çok deprem olmadan ne yapmalıyız zihniyetiyle hareket etmeliyiz. Afet ve risk odaklı planlamalarla depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Yaşadığımız depremlerde en çok hasarın alüvyonlu taban arazilerinde oluşması en yıkıcı etkilerin bu bölgelerde meydana gelmesi bir rastlantı değildir. Tarım potansiyeli yüksek toprakların yapılaşma açısından zayıf karakter gösterdiği yer seçimiyle depremin yıkıcı ilişkisini açık olarak ortaya koymaktadır. Yaşanan acı ve kayıplardan gerekli dersleri çıkarıp bundan sonraki süreçte önlemlerimizi almalıyız. Allah’tan milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyor, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi

sakarya ticaret borsası başkan mustafa genç deprem mesaj 17 ağustos 1999 depremi