Başkan Mustafa Genç'ten Fuar Açıklaması

TAKİP ET

4. Sakarya Tarım ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nın Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde kapılarını açtı. Düzenlenen fuara; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ile ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Fuarın ev sahipliğini yapan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç Sakarya Tarım ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nın çiftçilerimizin farkındalığının artmasına katkı sağladığını belirtti.

Tarımda Sürdürülebilirlik arttırılmalı

Konuşmasında küresel ısınmanın tarıma verdiği zararı vurgulayan Mustafa Genç, “Küresel ısınma nedeniyle toprak kayıpları olmakta. Yaşanan mevsim dengesizlikleri yüzünden tarım alanları zarar görmekte. Sanayi tesislerinin tarım arazileri üzerinde kurulması, konut yapımı, termik santrallerin ve fosil yakıtların oluşturduğu hava kirliliği tarımı etkileyen faktörlerdir. Tarım alanlarının azalmasıyla birlikte gıdaya olan ihtiyacın günden güne artacağı öngörülüyor. Bu nedenle tarımda verimin ve sürdürülebilirliğin artırılması oldukça önemli” dedi.

Çözüm Tarımda Teknolojinin Kullanılması

Türkiye, geniş ve verimli arazileri, iklim ve ürün çeşitliliğiyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Genç; “Türkiye’nin ve Sakarya’nın potansiyelini daha iyi değerlendirmek mümkündür. Uygun yöntemler ve tarımda teknolojinin kullanılmasıyla değişen şartlarla daha iyi mücadele edebilir, zorlu doğa koşullarıyla daha iyi başa çıkabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Akıllı Tarım Uygulamalarının Desteklendiği Bir Dönemdeyiz

Teknolojinin gelişmesi ile yaşamın her alanının yeniliklere sahne olduğunu belirten Mustafa Genç “Dünyada Tarım 4.0 la yeni teknolojiyle akıllı tarım uygulamalarının desteklendiği bir dönemdeyiz. Dünyada akıllı tarım geliştirmelerinin temel hedefleri arasında sürdürülebilirlik, verim, kapasitenin artırılması, doğaya zararın azaltılması sayılıyor. Tarım fuarımızın çiftçilerimizin farkındalığının artmasına katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

 

sakarya sakarya büyükşehir belediyesi sakarya ticaret borsası stb mustafa genç tarım fuarı fuar basın açıklaması hayvancılık tarım teknoloji ileri teknolojiler teknolojileri ve yem fuarı yem yem fuarı hendek hendek belediyesi hendek gerçek haber hendekger