Başkan Mustafa Genç'ten Basın Bayramı Mesajı!

TAKİP ET

Başkan Mustafa Genç, 24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümünü ve Basın Bayramını kutladı…

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsuru

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, 24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümünü ve Basın Bayramını kutladı…

Başkan Mustafa Genç Basın Bayramı için yaptığı açıklamada gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberleri kamuoyuna sunan basının demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Gücünü halktan alan gazetecilik mesleği, objektif habercilik anlayışıyla, toplumun aydınlanması, doğru ve hızlı bilgi akışının sağlanması ve toplum çıkarlarının korunmasına da vesile olmaktadır. Bu önemli görevi yerine getirirken mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zor koşulda bile işini aksatmadan halk adına görev yapan basınımızın tüm çalışanları, takdirlerin en büyüğüne layıktır.

Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz ile tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

sakarya ticaret borsa basın bayramı 24 temmuz sansürün kaldırılışı objektif gazetecilik sakarya ticaret borsası demokratik başkan mustafa genç