BAŞKAN BAYRAKTAR'DAN 23 NİSAN MESAJI

TAKİP ET

BAŞKAN NİHAT BAYRAKTAR'IN 23 NİSAN MESAJI

23 Nisan; millet egemenliğinin ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramdır.

Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle taçlanan bu anlamlı gün, aynı zamanda onun çocuklara duyduğu sonsuz güvenin ve inancın en güçlü göstergesidir. Çünkü Atatürk, yarınlarımızın teminatı olan çocukların; özgür, bilinçli ve güçlü bir Türkiye’nin mimarları olacağını biliyordu.
Fakat ne yazık ki, çocuklarımızın okullarda dahi güvende olmadığına dair acı haberler yüreğimizi dağlamaktadır. Oysa okullar; çocukların korkmadan koştuğu, özgürce öğrendiği, umutla geleceğe hazırlandığı yerler olmalıdır. Çocukların ölmediği, güvenle eğitim aldığı okullar bir tercih değil, bir zorunluluktur.

Bugün bizlere düşen görev ise bu emanete sahip çıkmak; çocuklarımızın sadece bayramlarda değil, her gün mutlu, huzurlu ve okullarında güven içinde eğitim alabildiği bir ülke inşa etmektir. Eğitim yuvaları; korkunun değil, bilimin, aklın ve aydınlığın yuvası olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyor; çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Nihat BAYRAKTAR 
CHP Hendek İlçe Başkanı

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlama mesaj chp nihat bayraktar atatürk egemenlik