Başkan Baykal kongreye neden katılmadı?

TAKİP ET

Son günlerdeki gelişmeler sonrası, Fatih Erbakan'ın sert muhalefetinden etkilenen AK Parti ilçe başkanı Av. Hasan Serdar Baykal, Yeniden Refah Partisinin kongresine katılmadığını düşünüyorum.

AK PARTİ HARİCİ, HERKES KONGREYE KATILDI...
Yeniden Refah Partisi Hendek 2. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Yeniden Refah Partisi Kongresine AK Parti dışında bütün partiler katıldı. Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu kongrede selamlama konuşması yaptı.
CHP, MHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi Kongresine katılırken, AK Parti'den kimsenin katılmaması dikkat çekti.
AK PARTİ NEDEN KONGREYE KATILMADI?
AK Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal kongreye katılmadı. Kendi katılmadığı gibi hiç bir yöneticiyide kongreye yollamadı. AK Partinin Yeniden Refah Partisi Kongresine  katılmaması ilçe gündeminde konuşuluyor.
İlçe başkanı Av. Hasan Serdar Baykal'ın kongreye katılmamasında, Fatih Erbakan'ın AK Parti aleyhinde yaptığı sert muhalefetin etkisi var. Fatih Erbakan'ın son günlerde yaptığı muhalefet, CHP'den daha sert. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücret ve Çanakkale Köprüsü için çok sert muhalefet yaptı. Çanakkale Köprüsü için 4 Köprü fiyatına 1 Köprü, eleştirisi yapan Erbakan, asgari ücretinde eridiğini söylemişdi.
Son günlerdeki gelişmeler sonrası, Fatih Erbakan'ın sert muhalefetinden etkilenen AK Parti ilçe başkanı Av. Hasan Serdar Baykal, Yeniden Refah Partisinin kongresine katılmadığını düşünüyorum.
FATİH ERBAKAN'DAN ASGARİ ÜCRET VE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ELEŞTİRİSİ...
Fatih Erbakan; "Asgari ücret zammı vatandaşın eline geçmeden eridi" Dedi.

Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu ifade eden Fatih Erbakan asgari ücretliye verilen yüzde 50 zammın yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini söyledi.
Fatih Erbakan, " Gerçek enflasyon oranının bağımsız kuruluşlarca yüzde 115 olarak hesaplandığı da dikkate alınırsa, asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış daha şimdiden yok olup gitmiştir. 4 kişilik aile için açlık sınırının 5 bin TL’yi aştığı bir ortamda 4250 liralık zamlı maaşla dahi asgari ücretli milyonlar, açlığa mahkum edilmiş durumda. Yoksulluk sınırı 15 bin liraya geldi. " dedi.

Fatih Erbakan; "Çanakkale Köprüsü'nden geçmeyen 12 milyon aracın parasını millet ödeyecek"

Hayat pahalılığı, elektrik, doğalgaz zamları nedeniyle zor durumda olan vatandaşa verilemeyen kaynakların imtiyazlı müteahhitlere aktarıldığını kaydeden Fatih Erbakan, 18 Mart'ta açılan Çanakkale Boğazı Köprüsü'ne verilen yıllık 16 milyon araç geçiş garantisini eleştirdi.
Fatih Erbakan; "Bir defa Çanakkale Köprüsü Erbakan Hocamızın projesiydi. Elinize sağlık gerçekleştirdiniz. Bunun yapılmasından biz memnun olduk ancak uzmanların da belirttiği gibi yılda 4 milyon aracın geçtiği bir boğaza yapılan köprüye yıllık 16.4 milyon araç geçiş garantisi vermek kabul edilebilir bir şey değil. Yani araç başına 18 avrodan hesaplarsak geçmeyen 12 milyon aracın parası 85 milyonun cebinden çıkacak. Vatandaşa gelince yok ama imtiyazlılara gelince kaynaklar işte böyle aktarılıyor. Bunun anlamı 4 Çanakkale Köprüsü maliyetine 1 Çanakkale Köprüsü yaptırılıyor."

sakarya hendek siyaset ak parti chp mhp iyi parti gelecek partisi yeniden refah partisi olağan kongre cumhur ittifakı çanakkale köprüsü asgari ücret