Başkan Babaoğlu, Canlı ve Çileci'nin sorularına cevap verdi

TAKİP ET

Başkan Babaoğlu; Siz şemsiye tamircisiydiniz, elinizdeki fotoğraf makinesini almaya gücünüz yoktu. Size sihirli el mi değdi, Allah yürü ya kulum dedi de serigrafi makineleri, matbaalar edindiniz, dedi.

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI

Hendek Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'nun başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek, oy birliği ile karara bağlandı. AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri belediye bütçesinin artışına OY BİRLİĞİ ile karar verdi. Belediye Bütçesi 200 milyon TL'den 310 milyon TL'ye çıktı.

HAMİT CANLI'DAN BETON GİBİ SORULAR

AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı, Başkan Babaoğlu'na sorular sordu. İşte o sorular;

Belediye ve Türkay'ın son borç durumu nedir? Belediyenin ve Türkay'ın son borç durumuyla ilgili durumu, önümüzdeki meclise getirilsin. 

Beton santrali açacağınızı söylediniz. Beton santralinin son durumu nedir? Açılacak mı, açılmayacak mı?

Süleyman Seba Spor Komleksi olacak mı olmayacak mı? Olmayacaksa vatandaşı bilgilendirelim, Seba projesini her meclis toplantısında soruyoruz.

Bisiklet yolu projesi ne oldu. Bisiklet yolundaki durum ne?

Geçen mecliste Uludere ile ilgili talepte bulunduk. Ben Uludere Çayı kenarını baştan sona gezdim. Daha önceden orada vatandaşların oturduğu banklar vardı. Vatandaşlar kaldırılan bankları geri istiyorlar. Uludere Çayı kenarının karanlık yerlerinin aydınlatılmasını istiyor. Karanlık yerlerde kötü niyetli insanlar dolaşıyor. Bir de belli noktalarda küçük işletmeler var. Bu işletmelerin olduğu yerlerde olumsuz hareketler olmuyor. Bunların sayısını arttırabilir miyiz?  Vatandaşlar, ayaklı çöp kovaları istiyor.

BAŞKAN BABAOĞLU; SÜLEYMAN SEBA'YI ENGELLEYENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN!

Başkan Turgut Babaoğlu, Uludere kenarında işyeri açmayla ilgili herhangi bir sıkıntı yoksa, herkes açabilir. Banklarla ilgili bize kaldırılması yönünde çok şikayet geldi. İnanın kaldırılsın şikayetleri, yerine koyulsundan daha fazladır. İnsanların ayakta olduğu saatlerde bir sıkıntı olmuyor, sıkıntı gece geç vakitten sonra başlıyor, dedi. Hamit Canlı lafa girerek, katılıyorum başkanım, insanlar zaten aydınlatmayıda bu yüzden istiyor. Emniyetten gece bekçilerinden yardım alınabilir bu konuda, dedi. Başkan Babaoğlu 100 bin nüfuslu Hendek'te emniyetin personel sayısı az. 91 mahalleye hizmet edecek 30 bekçi 80 polisimiz var. Çöp kovası ve aydınlatma konusuyla da gerekli çalışmaları başlatırız, diye cevapladı. 

Başkan Babaoğlu, Süleyman Seba projesini 30 milyona hayata geçirecektik, bugün 130 milyona yapacak firma bulamıyoruz. Yapmakta kararlıyız, Hendek'in buna ihtiyacı var. Maalesef bu projeyi gerçekleştiremedik. Katkısı olanlardan Allah razı olsun. Gerçekleştire memize katkısı olanlardan Allah razı olsun, dedi.

Başkan Babaoğlu, beton santraliyle ilgili hazırlıklarımızı yaptık, fiyatlarımızı aldık. 5 milyon TL'ye yapacağımız beton santralini şu anda 25 milyon TL'ye yapamıyoruz. Şu an yapamıyoruz, fakat fikrimizde ve projelerimizin arasında var. Sadece beton santrali değil, bütçemiz yeterse Akyazı belediye başkanınada teklif ettim. İkimiz ortak bir yerde asfalt şantiyesi kuralım, dedim. Belki Karapürçek de aramıza katılır, üçümüz asfalt ihtiyaçlarımızı karşılarız, fakat pandemi ve ekonomik krizden kaynaklanan bütçelerimizdeki daralmadan ötürü şu an için askıda, dedi.

Başkan Babaoğlu, Türkay ve belediye borçlarıyla ilgili mali hizmetler müdürümüz Adem Saçan, gerekli raporları hazırlayıp, önümüzdeki mecliste gerekli bilgilendirmeyi yapar. Bisiklet yolumuz bu ay içinde herhalde dökülür. Araya giren başkan yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, başkanım, ihale dosyamız hazır, fakat yatırım kısıtlamaları sebebiyle İller bankası ve bakanlık arasında yaşanan sorunlar var, dedi.

Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, araya girerek, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'ndan kavşak projeleri hakkında bilgi vermesini istedi. 

NOT: Kavşak projeleri ve sorularla ilgili cevapların tamamı haber videosunun içinde.

GAZETECİ ÇİLECİ, BAŞKAN BABAOĞLU'NUN MAL VARLIĞINI SORDU. BABAOĞLU ÇİLECİ'YE ŞEMSİYE TAMİRCİSİ OLDUĞU GÜNLERİ HATIRLATTI.

Meclis Toplantısının sonunda söz alan gazeteci Ahmet Çileci, Başkan Babaoğlu'na stadyum caddesindeki çalışmaları ve Başkan Babaoğlu'nun mal varlığını sordu.

Başkan Babaoğlu, stadyum caddesindeki kaldırım çalışmalarını Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa birlikte yaptıklarını söyledi.

Başkan Babaoğlu, mal varlığı konusuunda gazeteci Ahmet Çileci'ye çok sert cevap verdi. Devlet bununla ilgili bize soruyor, biz de buna cevap veriyoruz. İlgili kurumlara mal varlığımızla ilgili cevap veriyoruz. Başta ne mal varlığı beyan ettiğim kayıtlarda var, onuda açıklayabilirim. Ahmet Çileci araya girerek mecliste açıklaya bilirmisiniz? diye sordu. 

Başkan Babaoğlu, "Ben merak ediyorum Ahmet bey, siz hayata başladığınız dönemde şemsiye tamircisiyken mal varlığınızla, bugün kü mal varlığınızı açıklayabilir misiniz? diye sordu. Ahmet Çileci, açıklayabilirim, faturalar elinizde sizde açıklabilirsiniz, dedi.

Başkan Babaoğlu, ben belediyeden bahsetmiyorum. Siz şemsiye tamircisiydiniz, elinizdeki fotoğraf makinesini almaya gücünüz yoktu. Size sihirli el mi değdi, Allah yürü ya kulum dedi de serigrafi makineleri, matbaalar edindiniz, dedi.

Ahmet Çileci benim arkam pisli değil, yapalım bir açık oturum, diye konuşarak başkan Babaoğlu'na açık oturum çağrısı yaptı.

NOT: KONUŞMALARIN TAMAMI HABER VİDEOSUNUN İÇİNDEDİR

 



















hendek belediyesi türkay eylül ayı olağan meclis toplantısı turgut babaoğlu beton santrali asfalt santrali akyazı hendek karapürçek türkay borçları belediye borçları süleyman seba mal beyanı