Başkan Babaoğlu'na canlı canlı sorular!

TAKİP ET

Hamit Canlı ve Ahmet Ay'ın sorularına Başkan Babaoğlu'nun verdiği cevapları, haberin videosunda izleyebilirsiniz.

CUMHUR İTTİFAKI OY BİRLİĞİYLE...

2023 yılının son meclis toplantısı, 6 gündem maddesi ile Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında Hendek Belediyesi Ana hizmet binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Aralık meclis toplantısında görüşülen 6 gündem maddesi OY BİRLİĞİ ile karara bağlandı. 

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ HAMİT CANLI'DAN GÜNDEM DIŞI SORULAR

AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı, konuşmasına başlamadan önce Kazimiye-Köşkü ve Sarıyer mahallelerindeki doğalgaz çalışmaları için teşekkür etti.

Hamit Canlı, Kentsel Dönüşüm de durum nedir? Seçim öncesi benim birinci önceliğim Kentsel Dönüşümdür demiştiniz, dedi ve Kentsel Dönüşümün son durumunu sordu.

Hamit Canlı, belediyenin sattığı yerlerin miktarı ve satışlardan toplanan paranın tutarı hakkşnda bilgi istedi.

Hamit Canlı, TÜRKAY'da meydana gelen olaylarla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapar mısınız? diye sordu.

Hamit Canlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili düşüncelerini söyledi. Hamit Canlı, engellilerin önündeki engelleri kaldıralım, onlara yardımcı olalım, dedi.

BAŞKAN BABAOĞLU SORULARA CEVAP VERDİ

Başkan Turgut Babaoğlu, Kentsel Dönüşümle ilgili geldiğimizgünden itibaren AK Partili meclis üyelerimizle birlikte yoğun bir çalışma yaptık. Biz yaptığımız çalışmaları Büyükşehir Belediyesi imar komisyonuna havale ettik. Onların endişeleri var. bu endişelerin giderilmesi için il başkanlarımız Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüşecek. Bu görüşmeler sonunda imar komisyonundan geçer, diye kentsel Dönüşüm sorusuna cevap verdi.

Başkan Babaoğlu, bütün satışlarla alakalı önümüzdeki meclis toplantısında olabilir, ya da ayrı bir toplantıyla açıklamak için hazırlık yapıyoruz. Kaç m2 yer satılmış, kaça satılmış. Ne kadar mülkiyetimiz varmış, ne kadarı kalmış. Hepsini halkımızın karşısına çıkıp, açıklayacağız, diye yer satışlarına cevap verdi.

Başkan Babaoğlu TÜRKAY'la ilgili bugün basın açıklaması yaptık. İş yargıda olduğu için fazla konuşmak istemiyorum. Titiz bir çalışma var. Yanlış yanlıştır. Yanlışın arkasında durulmaz. Nereye kadar gidiyorsa gitsin. Kime dokunuyorsa dokunsun, diye TÜRKAY sorusuna cevap verdi.

MHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay, Rasimpaşa bölgesindeki bozuk yolları ve yapılmayan üst geçitteki bozuk olan asansörün ne zaman yapılacağını Başkan Babaoğluna sordu. Başkan Babaoğlu'nun verdiği cevapları, haberin videosundan izleyebilirsiniz.

GÜNDEM MADDELERİ

Başkan Babaoğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1, maddesi olan “İlçemiz Kocahametler Mahallesi ve Uzunçarşı Mahallesi arasında yer alan idari sınırların düzenlenmesi talebi ile ilgili konunun görüşülmesi, oy birliğiyle imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesi olan, Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin komşu mahalleler ile olan sınır değişikliği konusunun görüşülmesi” oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. maddesi olan “İlçemiz Büyükdere Mahallesi 1380, 1385, 1386 ve 1389 adaların bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kısmı revizyon yapılması ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi olan, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi 120 ada 5 numaralı parselde 1/5000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 5. maddesi Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ilçemiz Cıpcıp Mahallesi 2441 ada 18 numaralı parselin mezarlık olarak kullanılması şartı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devir işleminin görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi 2023 Mali Yılı Bütçesi Ek Ödenek Talebinin 5018 sayılı Kanun ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince Belediye Meclisi Tarafından görüşülmesi” oy birliği ile kabul edildi.


















hendek belediyesi mhp ak parti meclis toplantısı turgut babaoğlu ahmet ay hamit canlı türkay doğalgaz kazimiye köşkü mahallesi 3 aralık dünya engelliler günü meclis toplantısı