Başkan Babaoğlu'na tuvalet, güreş, sünnet, imar, tır, doğalgaz ve Dilaveroğlu soruları

TAKİP ET

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ...
Hendek Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü. 3 Gündem Maddesi OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
1. GÜNDEM MADDESİ: Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yönetmeliği Değişikliği OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
2. GÜNDEM MADDESİ: Hendek Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Yönetmeliği’nin değişikliği OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
3. GÜNDEM MADDESİ: 2022 Mali yılı bütçesi gelir tarife cetvellerinin revize edilmesinin görüşülmesi, OY BİRLİĞİ ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
CUMHUR İTTİFAKI, BAŞKAN BABAOĞLU'NU TERLETTİ...
Haziran ayı meclis toplantısı, Cumhur İttifakının sorularıyla başladı. AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı, başkan Babaoğluna 3 soru sordu. Hamit Canlı, Atatürk Parkındaki tuvalet sorununu, bisiklet yolunu ve Salman Dede Güreş ve Sünnet Şöleninin yapılıp yapılmayacağını sordu.

KAFENİN TUVALETİ 24 SAAT AÇIK
Başkan Babaoğlu, “ Çocuk parkının bulunduğu alana yeni bir tuvalet inşa etmektense, geçici bir tuvalet koyalım, diye düşündük. Fakat oradaki bölgenin biraz sotede kalması, orada oturan ailelerin bu durumdan rahatsız olmalarından dolayı, kafedeki tuvaleti işler hale getirdik. Atatürk Parkı içindeki kafenin tuvaletleri 24 saat açık. Vatandaşlarımız orayı diledikleri zaman kullanabilir. Şu anda o bölgede tuvalet sorunu yok. Atatürk parkına yeni bir tuvalet yapmanın gereğide yok. Bir yönlendirme levhası koyalım. Tuvaletlerin açık olduğunu gösterelim. Çünkü 6 erkek, 6 kadın tuvaleti var” Dedi.

BİSİKLET YOLU PROJESİ

Başkan Babaoğlu, “Bisiklet yolları projemiz onaylandı. Firma tarafından çizimleri yapılıyor. Uygulama projesi ve ihale dosyası hazırlığımız var. Bu yazın sonuna kadar bitireceğiz. bu konuyla ilgili paylaşım yapacağız. Mecliste konuyla ilgili sunum yapacağız." Dedi.
GÜREŞ VE SÜNNET ŞENLİĞİ 
Güreşle ilgili olan arkadaşlarla konuştuk. güreşlerin yapılması konusunda ülke genelinde bir muamma vardı. Daha sonra yapılması yönünde kararlar çıktı. Bizim Salman dede Güreşleri Kırkpınar öncesi olduğu için, bütün güreş organizasyonları güreş tarihlerini aldı ve bize tarih kalmadı. bu yüzden güreşleri yapmayacağız. Ancak sünnet şenliklerini yapacağız. Okumaları yapıp, pilavları dağıtacağız. Detaylı açıklamaları da gelişme kaydedildikçe bilgilendirmelerimiz olacak. Güzel bir sünnet şenliği yapacağız." Dedi.

ADEM SEFA, DOĞALGAZ BEKLEYEN MAHALLELERİ SORDU
Hendek Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Adem Sefa, doğalgaz bekleyen mahalleleri sordu. Adem Sefa, " Bazı yakın mahallelerle ilgili doğalgaz çekilmesi hakkında, Yeniköy, Servetiye, Kazimiye, Kahraman mahalleleriyle ilgili bir gelişme var mı? İmarla ilgili Köy yerleşik alan, imar planı çalışmaları, beylice, Kargalıhanbaba, Uzuncaorman buralarla ilgili bir açıklama yapar mısınız? Diye sordu.
BAŞKAN YARDIMCISI HIZIR ÇAĞRI GÜNGÖR CEVAPLADI
Başkan Babaoğlu bu sorularla ilgili başkan yardımcısı İmar komisyonu Başkanı Hızır Çağrı Güngör'ün cevap vermesini istedi. Başkan Yardımcısı Güngör, "Kargalı, Uzuncaorman ile ilgili 5 binlik plan taslakları geldi. İncelemeye başladık. hem komisyon üyeleriyle hem belediye içi istişarelerimiz devam ediyor. Beylice ile ilgili 1. etabın büyükşehirle organize edilen bölümü bitti. planlar tescillendi. Şimdi 2. etapla ilgili kalan 2500 dönümlük arazinin planlama çalışmaları başladı. Büyükşehir bir plancıyla anlaşmış, bize yönlendirdiler. İstişare halinde Büyükşehirle 5 binlik planları hazırlıyoruz. Köşkü, Kahraman ve Kazimiye'nin doğalgazdan faydalanması için imar çalışmalarına başladık. Kurtköy'de sondaj çalışmalarında sona geldik. 1-2 Hafta içinde sondaj çalışmaları bitince, revizyon imar planları çalışmalarına başlayacağız. Çamlıca'da hali hazır planlarımız için 1-2 kurumun görüş bildimesini bekliyoruz. Daha sonra Sarıyer'e doğalgazı getirip, bu hizmetlerden faydalandıracağız." Dedi.
2023 YILINDA DOĞALGAZ SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ
Başkan Babaoğlu, "Yeşilyurt bölgesinde olan yüzde 10’luk imar gelişime engel oldu. Daha önce belde olan ve imar planı olan Yeşilyurt’un imarını normal seviyelere çekiyoruz. Bir yere doğalgaz gelebilmesi için, yol açılması, elektrik gelebilmesi için imar ve plan çalışmaları bitmesi lazım. Yeşilköy, Kazımiye, Lütfiye Köşk, Servetiye mahallelerimizde sıkıntılar var. Bunları plan dahiline almak için çalışmalara başladık. 2023 yılında doğalgaz sözü verdiğimiz hemşerilerimize sözümüzü tutacağız. Hazırlıklarımız sürüyor.
ADEM SEFA, MAHALLE İÇİNDE GEZEN TIRLARI SORDU
Adem Sefa
, Yenimahallede tırlar, sokaklara gelişi güzel parklar yapıyorlar, yollar daralıyor, hatta çocuklar sokağa çıkınca korkuyoruz bir şey olacak, diye. Mahalle aralarına park eden tırlara bir şey diyemiyoruz, çünkü onlara yer gösteremiyoruz. Bunula ilgili bir çalışma olacak mı? Diye sordu.
Başkan Babaoğlu, "Bu konuyla ilgili çalışmaları Hızır beyle siz yapacaksınız, çünkü komisyonlarda siz görev alıyorsunuz. Organize Sanayi Bölgesinin sağlı sollu girişinde 40 dönüm bir tarafta, 40 dönüm bir tarafta toplam 80 dönüm karayollarına ait bir arazi var. Satın alma durumu olursa kalıcı OSB’ye altyapı oluşturacak, lojistik anlamda kooperatiflerin parklandığı alan yapma düşüncemiz var. Karayollarından sonuç bekliyoruz. Karayollarından kiralama da yapabiliriz. Bu alan çok güzel bir yer. Planlarımız hazır. En kötüsü satın alamazsak, kiralama yapacağız" Dedi.
AVUKAT AHMET AY, BAŞKAN YARDIMCISI DİLAVEROĞLU'NU ŞİKAYET ETTİ
MHP Belediye meclis Üyesi Ahmet Ay, söz alarak, Hendek Belediyesi mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Adem Dilaveroğlu'nu şikayet etti.
Meclis üyesi Av. Ahmet Ay, "Başkanım muhasebede Dilaveroğlu diye bir yetkili varmış. Meslektaşım avukatlar, belediyeden alacaklı oldukları ücretleri, icraya vermeden, belediyeyi zarara uğratmadan tahsil yoluna gidiyor. Ancak bir şekilde ödenmiyor. Ödenmeyincede zorunlu olarak avukatlarımız belediyeyi icraya veriyor, hem avukatlık ücretleri hem icra ücretleri masraflarıyla birlikte belediye zarara uğratılıyor. Bu konuda biz defalarca söyledik. Avukatlarımız belediyeyi zarara uğratmamak için mahkemeye vermiyorlar, ama her nedense bu Dilaveroğlu denilen şahıs bu paraları ödemiyor. Bu konuyu Belediyede dile getirdim, şimdide mecliste dile getiriyorum" Dedi.
Başkan Babaoğlu, " Bir avukat olarak bu durumu dile getirmeniz normal. Belediye olarak kimseyle hukuksal anlamda karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bu durumu ben takip edeceğim" dedi.
Av. Ahmet Ay," Bazılarına bu paralar ödeniyormuş, bazılarınada ödenmiyormuş. Birileri şuna öde, buna ödeme diye yönlendirme yapıyormuş" Diye araya girdi.
Başkan Babaoğlu, " Sizin söylediklerinize itibar ederiz, ama bazen yıpratmak amaçlı, dedikodu seviyesinde laflarda olur. bunu bizzat çözeriz" Dedi.
AK PARTİLİ AZİZ KOÇ: HİZMET İÇİN YER SATIŞI YAPILMALIDIR
AK Partili Aziz Koç, söz alarak 26 yıllık imar özlemini bitirdiği için başkan Babaoğlu'na teşekkür etti. 
Aziz Koç, futbol sahasını, yer satışlarını ve telefirik projesini sordu. AK Partili Koç, gençlerimiz futbol sahamız ne zaman bitecek diye bize soruyor. yer satışlarını destekliyorum. hizmet yapmak için paraya ihtiyaç var. Hizmet için yerler satılabilir. Serdivan 42 milyonluk satış yapıyor, biz niye yapmayalım. önceden yer satışlarına karşıydım, fakat şimdei hizmet yapmak için satılması gerektiğini düşünüyorum. vatandaş sokakta, ne hizmet yaptınız? Diye bize soruyor, diye konuşarak belediye arsalarının satışı konusunda başkan Babaoğlu'na destek verdi.
40 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMI MÜJDESİ
Başkan Babaoğlu,"Sadece saha değil, spor alanında çok güzel projeler açıklayacağız. 40 milyon tl' lik spor yatırımlarımız onay aşamasında. Onay aldığımızda önümüzdeki günlerde bunun müjdesini vereceğiz. Sahanız bu sene bitecek. Yer satışları bizim sadece gelir elde etmek için yaptığımız bir şey değildi. Bu meclisten onay aldık. Muhtarlarımızla görüşülüp raporlar elde edildi. 800 parça yerden 270’inin satılacağı kanaatine varıldı. Kamunun faydasına olmayan yerlerdi. Zaten kullanılan bir çok yeri de yasal olarak vatandaşlarımıza sağladık. Yetki aldığımızın dışında gündemimiz yok. Dikmen mahallemizde, Sayın Valimiz öncülüğünde yürüyen merdiven kurulacak. Valiliğimizin öncülüğünde yapılan bir iş. Yer tahsisleri yapıldı. Yamaç paraşütü, karavan parkla ilgili tahsisler yapıldı. Yeni sezonda yenilikler görülmeye başlayacak. Turizm alanında gelişmeler devam edecek" Dedi.

























hendek hendek belediyesi turgut babaoğlu meclis