BAŞKAN BABAOĞLU 18 UYGULAMASINDA HALKTAN YANA...

TAKİP ET

Başkan Babaoğlu geçmiş dönemlerin aksine, 18 uygulamasında vatandaş memnuniyetini esas aldığını, belediye meclis toplantısında, açıkça herkese gösterdi.

ESKİ MUHTAR BİRİNCİOĞLU 18 UYGULAMASIYLA İLGİLİ SORUNLARINI MECLİSTE ANLATTI.

Kasım ayı belediye meclis toplantısı sonunda Çağlayan Mahallesi eski muhtarı Yavuz Birincioğlu söz alarak konuştu.

Eski muhtar Birincioğlu, " Çağlayan mahallesinde 10 yıl muhtarlık, 20 yıl azalık yaptım. Bizim yerlerimiz var, sizın TOKİ Konutları olacak yerin karşısında, inşallah olur. Bizim orada fındık bahçelerimiz var. Yüzde 47 ile geçmiş oradan. Geçmiş dönemde Uludere çayı kenarından 16 metrelik güvenlik bandı koyuldu. Biz o zamanlarda 15 metrelik yer verdik belediyeye, yolumuzu açtık. Ondan sonra bir 15 metre daha beriye gelindi. Uludere Çayının etrafında bir çalışma yapılması, iyi olur diye düşünüyorum. Bizim mahallenin içine doğru 13 dönüm yerimiz var. Vatandaşın biri ucuz diye derenin kenarında yer alıyor. Parsel yapabilmek için belediyeye geliyor.  Bir kişi parsel yapacak diye benim 13 dönümlük fındık bahçemde niye 18 uygulaması yapılsın? Şimdi öyle bir ihtiyaç yok. Biz zamanında belediyeye 18 uygulaması için yer verdik, şimdi mağdur oluyoruz" dedi.

Eski muhtar Yavuz Birincioğlu konuşmasına, " Birde fen lisesinin orada imar çalışması değişmiş, düz gelen yol çapraz gelmiş. 6 dönüm yerimiz kalmış benim ve bir kaç vatandaşın. Belediyede hem eski hem yeni imar durumunu çıkardık. Neymiş okullara giden yol, kayıtlı değilmiş, orman yolu olarak gözüküyormuş. Burada 3 tane okulun olduğu yol kayıtlı olmaz mı? Benim sizden ve meclisinizden ricam, bizi 18 uygulamalarından kurtarın. bizi avukatlarla uğraştırmayın. O kadar çok paramız yok bizim" diye konuştu.

BAŞKAN BABAOĞLU 18 UYGULAMASINDA HALKTAN YANA...

Başkan Babaoğlu, " 5-6 bölgede 18 uygulaması yaptık. Allah'a şükür hiç kimseden bir şikayet, kötü söz duymadık, bunuda ilk defa senden burada duyuyorum. Biz 18 uygulaması yapacağımız bölgedeki herkesi çağırıp, konuşup, onların talepleri doğrultusunda yapıyoruz. Sizi de toplantıya davet edip, şikayetlerinizi, masa başında evrak üzerinde konuşalım, mutabakat sağlayalım. Bizim usulümüz bu, sorun yok abi. Senin taleplerini haklı buluyorum, masada oturup konuşalım" diye cevap verdi.

Başkan Babaoğlu, 18 uygulaması ile ilgili tutum ve davranışları, vatandaştan yana olduğunu gösterdi. Başkan Babaoğlu geçmiş dönemlerin aksine, 18 uygulamasında vatandaş memnuniyetini esas aldığını, belediye meclis toplantısında, açıkça herkese gösterdi.

Sakarya Hendek Belediye Hendek belediyesi Büyükşehir 18 Uygulaması Çağlayan mahallesi Turgut Babaoğlu yol belediye meclis toplantısı