BALSU, FINDIK ÜRETİCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

TAKİP ET

Fındıkta verim ve kalitenin artırılması, biyoçeşitliliğin korunması ve toprak yapısının iyileştirilmesi,  sertifikasyon ve izlenebilirlik, insan onuruna yakışır şekilde üretim yapılması ve çocuk işçiliğiyle mücadele için örnek uygulamalar aktarıldı.

BALSU'DAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI...

Hendek Ordulular Eğitim Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği ve BALSU ortak çalışmasıyla "Fındık Üreticilerini Bilgilendirme Buluşması" etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, fındık üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

Hendek Ordulular Eğitim Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği ve BALSU ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte, BALSU sürdürülebilirlik ekibi uzmanları tarafından, "BALSU Sürdürülebilir Fındık Yetiştiriciliği Programı" hakkında genel bilgilendirme konuşması yapıldı. BALSU Sürdürülebilir Fındık Yetiştiriciliği Programı bilgilendirme konuşması; BALSU Tarımsal Çevre Uzmanı-Ziraat Mühendisi Melek Sağut, BALSU KSS ve izlenebirlilik Uzmanı-Ziraat Mühendisi M. Gizem Baydar ve BALSU Sosyal Projeler Uzmanı- Sosyolog Aybüke Erdoğmuş, tarafından yapıldı.

Bölgemiz ve insanlarımızın önemli geçim kaynaklarından biri olan fındık için, BALSU  sürdürülebilirlik ekibi uzmanları tarafından, üreticilere "Balsu Sürdürülebilir Fındık Yetiştiriciliği Programı" hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Fındıkta verim ve kalitenin artırılması, biyoçeşitliliğin korunması ve toprak yapısının iyileştirilmesi,  sertifikasyon ve izlenebilirlik, insan onuruna yakışır şekilde üretim yapılması ve çocuk işçiliğiyle mücadele için örnek uygulamalar aktarıldı.










Sakarya Hendek balsu fındık yetiştiriciliği verim toprak Hendek Ordulular Eğitim Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği toprak yapısı rekolte fındık çocuk işçiliği biyoçeşitlilik