ASIRLIK ÇINARLAR BULUŞTU!

TAKİP ET

Hendek'in bilinen en yaşlı insanları 1923 doğumlu tam100 yaşında Mustafa Akar ve 1925 doğumlu 98 yaşında Rüştü Çürüksulu büyüklerimizi bir arada görüntüledik.

ASIRLIK ÇINARLARIN BULUŞMASI

Hendek’in bilinen en yaşlı insanları 1923 doğumlu tam100 yaşında Mustafa Akar ve 1925 doğumlu 98 yaşında Rüştü Çürüksulu büyüklerimizi bir arada görüntüledik.

Mustafa Akar 100 yaşında aslen Giresun’lu, annesi Şebinkarahisarlı, Orta okulu Giresun’da bitirmiş.

İstanbul’da uzun yıllar yaşamış . Daha sonra Hendek’e yerleşmişler. Hendek Alparslan Türkeş caddesinde ikamet ediyor. Gayet sağlıklı ve dinç, hafızası yerinde saçları bile gayet sağlıklı duruyor sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Sağlığınızı neye borçlusunuz diye sorduğumuzda en önce verdiği cevap hiçbir şeyi kafaya takmamak olarak ifade etti.

Nasıl Beslendiğinizi sorduğumuzda sabahları peynir, zeytin gibi doğal gıdalarında yanında, tahin, pekmez gibi doğal gıdaları sofrasından eksik etmediği gibi, yatmadan bir saat önce sadece yoğurt yediğini ifade etti.

Rüştü Çürüksulu büyüğümüz, Herkesin yakından tanıdığı bir isim, 98 yaşında Hendek’in her taşında  emekleri var. Hendek’in marka değerinde Rüştü BABA saygınlığına mazhar olmuş Türkiye’de isim yapmış bir değer.  

İki değerimiz, Mustafa Akar ve Rüştü Çürüksulu büyüğümüzü  hatıra fotoğrafı ile bir arada görüntüleyerek gelecek kuşaklara bir hatıra bıraktık.

Sohbetin en koyu yerinde Mustafa Akar amcamızın Rüştü amcaya Allah sana da 100 yaş nasip etsin, demesi sohbetin en anlamlı sözleri olarak hafızalara kazındı.

Allah, Çınarlarımıza, sağlık, neşe, huzur ve mutluluk dolu uzun ömürler nasip etsin.




hendek istanbul giresun şebin karahisar rüştü baba mustafa akar rüştü çüruksulu asırlık çınarlarımız çınarlarımız buluştu