Ali İnci; Ak Parti iktidarında fındık 3 doların altına düşmedi

TAKİP ET

Refah Partisi ilçe başkanıydım. O zamanlar Sarılar Fındık sahibi İlyas Sarı'ya dedim ki genel başkanımız, başbakanımız fındık kaç lira olursa millet memnun olur? diye soruyor dedim. İlyas Sarı eğer 2 dolar olursa korkunç bir durum olur, dedi.

ALİ İNCİ: AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE FINDIK 3 DOLARIN ALTINA DÜŞMEDİ

Hendek Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu, Hendek Gençlik Merkezi (HGM) Armoni Düğün Salonu'nda yoğun katılımla yapıldı. Tek liste ile yapılan seçimde Hayri Duran tekrar başkan seçildi.

Kongre sonunda divan başkanı Ali Şener Bayraktar, misafirlerimizden konuşmak isteyen varsa, konuşabilir, dedi. Ali Şener Bayraktar'ın daveti üzerine mikrofona eski belediye başkanı, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci geldi.

Ali İnci konuşmasına selamlama ve teşekkürle başladı. Ali İnci; "Ziraat Odası Başkanımız Hayri Duran abimiz, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanımız ve Ziraat Odaları Genel Başkanımız Hendek'e çok güzel bir bina yaptı. Hendek'te çok güzel çalışmalar oldu. Ben başkanımızı tebrik etmek için çıktım buraya. Sağolun başkanım çok güzel çalışmalar yaptınız, teşekkür ederim. Hükümetimiz tarımla ilgili elinden geleni yapma gayreti içinde oldu. Benim fındıkla ilgili hiç unutmadığım bir olay var. Refah Partisi ilçe başkanıydım. O zamanlar Sarılar Fındık sahibi İlyas Sarı'ya dedim ki genel başkanımız, başbakanımız fındık kaç lira olursa millet memnun olur? diye soruyor dedim. İlyas Sarı eğer 2 dolar olursa korkunç bir durum olur, dedi. Bizim 96-97 yılları iktidar dönemimizde fındık ilk defa 2 dolara çıktı. AK Parti iktidarı döneminde fındık 3 doların altına hiç düşmedi. Hendek'te ipek böcekciliği, tütün ve kerestecilik vardı. Daha sonra fındık öne çıktı. Ziraat Odalarının fındık üzerinde emekleri vardır. zaman zaman eylemler yaptılar. Ordu dolaylarında yapılan eylem var. Zaman zaman fındığı çiftçiye verdik, fiskobirliğe verdik. Şimdi de TMO' ya verdik. Fındığı biz 1 dolarken aldık, fakat 3 doların altına hiç düşürmedik. Güzel kongre oldu. Sakarya burada. birlik ve beraberlik var. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Sakarya Hendek Ziraat odaları seçim Ali İnci fındık Sarılar Fındık Şemsi Bayraktar Ali Şener Bayraktar Hayri Duran İlyas Sarı Ecevit Keleş Refah Partisi dolar fiskobirlik Toprak Mahsulleri Ofisi