Ali İhsan Yavuz; Seçim derdinde değil, can kurtarma derdindeyiz

TAKİP ET

Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada; "Biz şua an can kurtarma derdindeyiz. Seçimi konuşmaya utanırız" dedi.

Yavuz, "Deprem nedeniyle seçimler ertelenebilir mi?" sorusunu cevapladı

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından; seçim senaryoları da gündeme gelmeye başladı. Gündeme gelen bu konunun ardundan AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili vurdu. Felakette şu ana kadar 31 bini aşkın yurttaş hayatını kaybetti.

Bölgede OHAL ilan edilirken; normal şartlarda 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçime ilişkin de olası senaryolar konuşulmaya başlandı.

"En az 6 ay, muhtemelen 1 yıl"

Son olarak Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kendisine seçimlerin altı ay veya bir yıl ertelenebileceğine yönelik bilgiler geldiğini yazdı.

AK Parti'nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma yok açan deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesini istedi.

Bu açıklamaların ardından gündemdeki yerini koruyan seçim tarihi ile ilgili AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorusunu yanıtladı.

Yavuz yaptığı açıklamada; "Biz şua an can kurtarma derdindeyiz" dedi.

"Biz şu an can kurtarma derdindeyiz. Şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık. Bunu konuşmaya utanırız. " dedi.

Sakarya Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz deprem seçim 14 mayıs genel seçim Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat Bülent Arınç fatih Altaylı habertürk