AKILCI İLAÇ KULLANIMI PANELİNE DAVET

TAKİP ET

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi katkılarıyla 28 Aralık 2022 tarihinde 14:00-16:30  saatleri arasında  ekte poster ve program akışını sunduğumuz "Hasta Güvenliğinde Akılcı İlaç Kullanımı başlıklı panel düzenlenecektir.

BİLİNÇLİ İLAÇ KULLANIMI

Sağlıklı yaşam için koruyucu sağlık çalışmalarının  yanında ,hastalık durumunda da dikkat etmemiz gereken birincil konu bilinçli ilaç kullanımıdır. 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye yanıtının azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına yada uzamasına, advers olay görülme sıklığının artmasına ve  tedavi maliyetlerinin yükselmesine  neden olmaktadır.

Bu kapsamda toplumumuzu bilgilendirmek , akılcı ilaç kullanımı konusunda toplumumuzun sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Hendek  Belediyesi katkılarıyla 28 Aralık 2022 tarihinde 14:00-16:30  saatleri arasında  ekte poster ve program akışını sunduğumuz "Hasta Güvenliğinde Akılcı İlaç Kullanımı" başlıklı panel düzenlenecektir.

Toplumsal yararı olan programımıza İlçemizdeki  Sosyal Hizmetlere bağlı evinde hasta bakımı ile ilgilenen   bireyler, Sivil Toplum Örgütleri , Meslek Odaları  ve Yerel Temsilciler, Üniversite ve  Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri , Kamu Kurum ve Kuruluşlardaki görevli  Personelle  birlikte tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

hendek hendek belediyesi turgut babaoğlu hendek ilçe sağlık müdürlüğü ilaç ilaç kullanımı panel forum hendek gerçek haber hendekgercekhaber