AK Parti'den Borçlanmaya evet, yer satışına hayır oyu...

TAKİP ET

12 Gündem maddesinin, 11 tanesi OY BİRLİĞİ ile kabul edilirken, 11'inci gündem maddesi olan Bakacak ve Mahmutbey Mahallelerindeki yer satışları OY ÇOKLUĞU ile kabul edildi. Bazı AK Partili Meclis Üyeleri yer satışlarına karşı çıktı.

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINA 5 GÜNDEM MADDESİ EKLENDİ...

Hendek Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı.
Meclis, eklenen 5 gündem maddesiyle birlikte, 12 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. 
AK Parti, borçlanmaya EVET, yersatışlarına HAYIR dedi.
12 Gündem maddesinin, 11 tanesi OY BİRLİĞİ ile kabul edilirken, 11'inci gündem maddesi olan Bakacak ve Mahmutbey Mahallelerindeki yer satışları OY ÇOKLUĞU ile kabul edildi. AK Partili Meclis Üyeleri, 2022 yılı Beton Parke Taşı ile Yol Yapımı İşine dair İller Bankasından 15.000.000,00 TL Kredi çekilmesine, belediyenin borçlandırılmasına EVET oyu verirken, Bakacak ve Mahmutbey mahallelerindeki yer satışlarına, bazı AK Partili Meclis Üyeleri HAYIR oyu verdi. AK Parti, borçlanmaya EVET, yersatışlarına HAYIR dedi.
Başkan Babaoğlu meclis gündemine 5 maddenin neden eklendiğiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Babaoğlu, kanunen daha önce almış olduğumuz karar doğrultusunda Ağustos Ayında meclisimiz tatilde. Tatil dolayısıyla toplantı yapmayacağız. Bu yüzden Temmuz Ayı Meclis Toplantımıza 5 gündem maddesi ekledik, dedi.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin 1 ve 2’nci maddeleri olan Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğine uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi ve 2022 Mali yılı bütçesi gelir tarife cetvellerinin revize edilmesine dair Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri tek seferde okunup OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
Gündemin 3,4,5 ve 6’ncı maddeleri olan Plan ve Proje Müdürlüğünün faaliyetlerinin Başkanlık Makamınca Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülmesi kararına istinaden Mali İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddesi hükmü gereğince ilgili müdürlüğünün ödeneklerinin Fen İşleri Müdürlüğüne aktarımı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
Belediyemizce ihalesi yapılacak 2022 yılı Beton Parke Taşı ile Yol Yapımı İşine dair İller Bankasından 15.000.000,00 TL Kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU’ na yetki verilmesi OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
İlçemiz Camili Mahallesinde tapunun 207 ada 14 ve 15 numaralı parsellerinde tescil işleminin yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi ve İlçemiz Bakacak Mahallesi Kırsal Yerleşim alan sınırının belirlenmesine dair 29/03/2022 tarih ve 172/3 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi maddeleri de OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
Gündemin 7’nci maddesi olan İlçemiz Servetiye Mahallesi ile ilgili kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi konusunun Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi maddesi imar ve bayındırlık komisyonuna OY BİRLİĞİ ile havale edildi.
EK GÜNDEM MADDELERİ
Ek gündem maddeleri olan 8 ve 9’ncu maddeleri OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
Gündemin 10’ncu maddesi olan Sivritepe Mahallesi 107 ada 11 numaralı parselde ‘’Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı’’ amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın görüşülmesi maddesi imar ve bayındırlık komisyonuna OY BİRLİĞİ ile havale edildi.
Gündemin 11’nci maddesi olan İlçemiz Bakacak Mahallesi tapunun 118 ada 2 parsel numaralı, 112 ada 36 parsel numaralı ve Mahmutbey Mahallesi tapunun 106 ada 13 parsel numaralı belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazların satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi maddesi OY ÇOKLUĞU ile kabul edildi.
Gündemin 12’nci ve son maddesi olan Mülkiyeti Belediyemize ait Mahmutbey Mahallesi 1072 Sokak No:9/1 de yer alan bağımsız bölümün Gençlik Merkezi olarak kullanılması amacıyla Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 10 yıla kadar tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi maddesi OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.
 

 

 

Sakarya Hendek Belediye Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi Başkan Babaoğlu Ak Parti Mhp