Adı Ramazan Çarşısı...

TAKİP ET

Birkaç Hendek esnafının yer aldığı çarşıda sucukçu, çig köfteci yer alırken sürekli Ramazan Çarşısına yapılan davetler 'Sucuklara bakmaya mı gideceğiz?' tepkisini getirmişti.

Hendek Belediyesi tarafından belediye otoparkı önünde açılan "Ramazan Çarşısı" nihayet bitti. 
Hendek Belediyesi, son anda kurmaya karar verdiği Ramazan Çarşısında sınıfta kaldı. Vatandaşa göre adı Ramazan Çarşısı, fakat Ramazan ayı ile ilgisi olmayan bir çarşı!
Kimine göre sucuk çarşısı, kimi ne göre de tereyağ-peynir çarşısı!
Birkaç Hendek esnafının yer aldığı çarşıda sucukçu, çig köfteci yer alırken sürekli Ramazan Çarşısına yapılan davetler “Sucuklara bakmaya mı gideceğiz?” tepkisini getirmişti.
Hendek halkının Ramazan ayında dikkatini ve ilgisini çekecek etkinliğin olmadığı Ramazan Çarşısı, Hendek Belediyesi adına tam bir fiyasko oldu!
Başkan Turgut Babaoğlu’nun da bu durumdan rahatsız olduğu ancak ekibinden gelen teklif ve ısrarları geri çevirmediği için çarşıyı kabul ettiği konuşuluyor. 
Hendek esnafının kermes olarak adlandırdığı bu çarşının niye açıldığı, kimin açtırdığı, ne amaçlandığı bilinmezken bu tip skandallara bir daha izin verilmemesi istendi.
Ramazan ayında elbette bu tip çarşılar açılmalıdır. Açılan Ramazan Çarşısında, Ramazan ayına özel etkinlikler olmalı. Ramazan Kültürünü yaşatacak programlar düzenlenmelidir. Kiraya verilecek dükkanlar da Ramazan Kültürüne hizmet edecek şekilde dizayn edilmelidir. Aksi takdirde, yaptım oldu, mantığıyla açılan Ramazan Çarşısı yüzünden çok eleştiri alırsınız. İnşallah önümüzdeki Ramazanlarda, vatandaşın arzuladığı, her gece Ailelerin doldurduğu, çocukların eğlendiği, Ramazan kültürüne uygun çarşılar açılır. 

Sakarya Hendek Hendek Belediyesi Ramazan Çarşısı Ramazan Ayı Turgut Babaoğlu