40 yıllık esnaflar onurlandırıldı!

TAKİP ET

Akyazı’da 40 yıllık esnaflar onurlandırıldı

Akyazı Belediyesi tarafından Ahilik Haftası sebebiyle düzenlenen programda, ilçede mesleğinde 40 yılın üzerinde çalışmış olan 38 esnafa şükran belgesi takdim edildi.

Esnafların bayramı olarak bilinen Ahilik Haftası Akyazı’da Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen program ile kutlandı. Ahilik Haftası programında ilçede mesleğinde 40 yılın üzerinde çalışmış olan esnaflar şükran belgesi ile onurlandırıldı. Akyazı Belediyesi nikah salonunda düzenlenen programa Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özer, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Kemalettin Öztürk, BBP İlçe Başkanı Naim Yolcu, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Savaş, Akyazı Bakkallar ve Bayiler ve Sebzeciler Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz, Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün, Gıda Maddeleri ve Lokantacılar Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Durmuş, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmet Öztürk, Şoförler Odası Başkanı Şaban Özdemir, yılın ahisi İsmail Yamak ve esnaflar katıldı.

Esnaf geleneğinin öneminden söz ederek bir konuşma gerçekleştiren Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Temelleri çok eskiye dayanan, esnaf ve sanatkârlığı, meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazu ile harmanlayan Ahilik kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynamıştır. Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlak etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir” dedi.

Başkan Soykan, “Ahilik geleneği sahip çıkılması ve unutulmaması gereken bir değerimizdir. Biz de Akyazı Belediyesi olarak bu önemli haftada esnaflarımızı onurlandırmak için bu programı düzenliyor ve mesleğinde uzun yıllar hizmet vermiş olan büyüklerimizi şükran belgesi takdim ediyoruz. Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz programımızda 40 yılı aşkın süredir ilçemizde çeşitli sektörlerde esnaflık yapmış komşularımıza belgelerini takdim edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyor ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi. Başkan Soykan’ın konuşmasının ardından mesleğinde 40 yılı aşkın süredir çalışan 38 esnafa şükran belgeleri Belediye Başkanı Bilal Soykan, protokol üyeleri ve oda başkanları tarafından takdim edildi. Program sonrasında ise ahilik pilavı ikramında bulunuldu.

akyazı belediye esnaf odaları ahilik haftası yılın ahisi ahi evran ahilik kültürü selçuklu osmanlı akyazı belediyesi başkan bilal soykan mhp ak parti büyük birlik partisi muhtarlar derneği esnaf odası berberler odası şoförler odası ticaret odası tuhafiyec